If you are enrolling with us this September 2018, you will soon receive instructions to the email address you provided for your application. The email will include information on the steps you need to take before arriving on campus and any documentation you will need to bring to enrolment.

The dates for your enrolment as well as campus and programme inductions are shown below. It is compulsory that you attend your enrolment and both your campus and programme induction. The exact dates and times of your enrolment and inductions will be sent via email.

 

Enrolment Date Course
Monday 24 September Graduate Certificate

MSc Business with

Tuesday 25 September BA (Hons) Business (Top-Up)

BA (Hons) Business Enterprise, Creation and Management (Top-Up)

BA (Hons) International Banking and Finance (Top-Up)

BSc (Hons) Applied Computing (Top-Up)

MSc Project Management

MSc Global Logistics, Operations and Supply Chain Management

Wednesday 26 September MSc Digital Marketing

MA Design Management

MA Luxury Brand Management

MSc Cyber Security

MSc Computing and Technology

All Enrolment and Induction sessions will take place at Northumbria London Campus, 110 Middlesex Street, London, E1 7HT.

 

Search our courses

Group 1

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Monday 24 September 2018 09:00 – 11:00 Enrolment etc NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs Graduate Certificate + MSc Business with
Monday 24 September 2018 11:30 Welcome to NU event – all courses together or multiple courses together Guy Brown 30mins
12:00 Welcome to Professional Support Teams Ask4Help, Programme Support and Finance Staff 45mins
12:45 Welcome to IT Resources and Welcome to NU Student Union Guy Brown 45mins
13:30 BREAK BREAK BREAK
13:45 Discuss SSW SSW 30mins
14:15 Discuss Employability Support and Close Arshad Jamal and Member of Careers Team 30mins
14.45 Session Ends

 

Group 2

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Monday 24 September 2018 12:00 – 14:00 Enrolment etc NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs MSc Business with
Monday 24 September 2018 14:30 Welcome to NU event – all courses together or multiple courses together Guy Brown 30mins
15:00 Welcome to Professional Support Teams Ask4Help, Programme Support and Finance Staff 45mins
15:45 Welcome to IT Resources and Welcome to NU Student Union Guy Brown 45mins
16:30 BREAK BREAK BREAK
16:45 Discuss SSW SSW 30mins
17:15 Discuss Employability Support and Close Arshad Jamal and Member of Careers Team 30mins
17:45 Session Ends

 

Group 1

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Tuesday 25 September 2018 09:00 – 11:00 Enrolment etc NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs BA (Hons) Business (Top-Up)

BA (Hons) Business, Entreprenuership, Creation and Management (Top-Up)

BA (Hons) International Banking and Finance (Top-Up)

BSc (Hons) Applied Computing (Top-Up)

Tuesday 25 September 2018 11:30 Welcome to NU event – all courses together or multiple courses together Guy Brown 30mins
12:00 Welcome to Professional Support Teams Ask4Help, Programme Support and Finance Staff 45mins
12:45 Welcome to IT Resources and Welcome to NU Student Union Guy Brown 45mins
13:30 BREAK BREAK BREAK
13:45 Discuss SSW SSW 30mins
14:15 Discuss Employability Support and Close Arshad Jamal and Member of Careers Team 30mins
14.45 Session Ends

Group 2

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Tuesday 25 September 2018 12:00 – 14:00 Enrolment etc NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs MSc Project Management + MSc Logistics, Operations and SCM
Tuesday 25 September 2018 14:30 Welcome to NU event – all courses together or multiple courses together Guy Brown 30mins
15:00 Welcome to Professional Support Teams Ask4Help, Programme Support and Finance Staff 45mins
15:45 Welcome to IT Resources and Welcome to NU Student Union Guy Brown 45mins
16:30 BREAK BREAK BREAK
16:45 Discuss SSW SSW 30mins
17:15 Discuss Employability Support and Close Arshad Jamal and Member of Careers Team 30mins
17:45 Session Ends

 

Group 1

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Wednesday 26 September 2018 09:00 – 11:00 Enrolment etc NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs MSc Digital Marketing + MA Design Management + MA Luxury Brand Management
Wednesday 26 September 2018 11:30 Welcome to NU event – all courses together or multiple courses together Guy Brown 30mins
12:00 Welcome to Professional Support Teams Ask4Help, Programme Support and Finance Staff 45mins
12:45 Welcome to IT Resources and Welcome to NU Student Union Guy Brown 45mins
13:30 BREAK BREAK BREAK
13:45 Discuss SSW SSW 30mins
14:15 Discuss Employability Support and Close Arshad Jamal and Member of Careers Team 30mins
14:45 Session Ends

Group 2

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Wednesday 26 September 2018 12:00 – 14:00 Enrolment etc NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs MSc Cyber Security + MSc Computing and Technology
Wednesday 26 September 2018 14:30 Welcome to NU event – all courses together or multiple courses together Guy Brown 30mins
15:00 Welcome to Professional Support Teams Ask4Help, Programme Support and Finance Staff 45mins
15:45 Welcome to IT Resources and Welcome to NU Student Union Guy Brown 45mins
16:30 BREAK BREAK BREAK
16:45 Discuss SSW SSW 30mins
17:15 Discuss Employability Support and Close Arshad Jamal and Member of Careers Team 30mins
17:45 Session Ends
Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Thursday 27 September 2018 09:00 – 12:00 Late Enrolment NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs MSc Digital Marketing + MA Design Management + MA Luxury Brand Management
PROGRAMME INDUCTION AM
Thursday 27 September 2018


















09:00 Welcome to your programme including faculty and programme philosophy, rationale for programme structure, research rich curriculum,  programme goals, programme currency, student success, student aspirations, timetable, summary of modules etc NUL Programme Leader 1.5hrs 1. MSc Business with (Group A), Patricia Charlton, ROOM TBC

2. Graduate Certificate, Daniel Hagan ROOM TBC

3. BSc (Hons) Applied Computing (Top-Up), Usman Butt, ROOM TBC

4. MSc Project Management, Phil Thomas, ROOM TBC

10:30 Explain academic policies/procedures and requirements NUL Programme Leader 45min
11:15  BREAK  BREAK  BREAK
11:30 Discuss assessment and feedback principles NUL Programme Leader 30mins
12:00 Discuss Learning Support and Academic Skills/English Help NUL Programme Leader 15 Mins
12.15 Explain Advanced Practice (PG Only) NUL Programme Leader 15 Mins
12:30 Explain Personal Tutoring System and allocate personal tutors NUL Programme Leader 30mins
13.00 Group Meeting with Personal Tutor NUL Personal Tutor 30mins
13.30 – 14:30 LUNCH LUNCH 1hr
14.30 Mini Induction for those who have missed Monday, Tuesday or Wednesday Guy Brown 30mins
16.30 Close

 

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
PROGRAMME INDUCTION PM
Thursday 27 September 2018


















13:00 Welcome to your programme including faculty and programme philosophy, rationale for programme structure, research rich curriculum,  programme goals, programme currency, student success, student aspirations, timetable, summary of modules etc NUL Programme Leader 1.5hrs 1. MSc Business with (Group B), ROOM TBC

2. BA Enterprise, Creation and Management, Jim O’Brien, ROOM TBC

3. BA Banking and Finance, Zana Grigaliuniene, ROOM TBC

4. MSc Logistics, Operations and SCM, PL – TBC, ROOM TBC

5. MSc Design Management, Sumesh Dadwal, Room TBC

15:00 Explain academic policies/procedures and requirements NUL Programme Leader 45min
15:45  BREAK  BREAK  BREAK
16:00 Discuss assessment and feedback principles NUL Programme Leader 30mins
16:30 Discuss Learning Support and Academic Skills/English Help NUL Programme Leader 30mins
16:45 Explain Advanced Practice (PG Only) NUL Programme Leader 15 Mins
17:00 Explain Personal Tutoring System and allocate personal tutors NUL Programme Leader 30mins
17:30 Group Meeting with Personal Tutor NUL Personal Tutor 30mins

 

 

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
Friday 28 September 2018 09:00 – 12:00 Late Enrolment NU SSW Team and All London Faculty Staff 2hrs All Programmes
PROGRAMME INDUCTION AM
Friday 28 September 2018


















09:00 Welcome to your programme including faculty and programme philosophy, rationale for programme structure, research rich curriculum,  programme goals, programme currency, student success, student aspirations, timetable, summary of modules etc NUL Programme Leader 1.5hrs 1. MSc Business with (Group A), ROOM TBC

2. Graduate Certificate, Daniel Hagan ROOM TBC

3. BSc (Hons) Applied Computing (Top-Up), Usman Butt, ROOM TBC

4. MSc Project Management, Phil Thomas, ROOM TBC

10:30 Explain academic policies/procedures and requirements NUL Programme Leader 45min
11:15  BREAK  BREAK  BREAK
11:30 Discuss assessment and feedback principles NUL Programme Leader 30mins
12:00 Discuss Learning Support and Academic Skills/English Help NUL Programme Leader 15 Mins
12.15 Explain Advanced Practice (PG Only) NUL Programme Leader 15 Mins
12:30 Explain Personal Tutoring System and allocate personal tutors NUL Programme Leader 30mins
13.00 Group Meeting with Personal Tutor NUL Personal Tutor 30mins
13.30 – 14:30 LUNCH LUNCH 1hr
14.30 Mini Induction for those who have missed Monday, Tuesday or Wednesday Guy Brown 30mins
16.30 Close

 

Day Time Activity Details Duration (Hrs) Programmes
PROGRAMME INDUCTION PM
Friday 28 September 2018


















13:00 Welcome to your programme including faculty and programme philosophy, rationale for programme structure, research rich curriculum,  programme goals, programme currency, student success, student aspirations, timetable, summary of modules etc NUL Programme Leader 1.5hrs 1. MSc Business with (Group D), ROOM TBC
15:00 Explain academic policies/procedures and requirements NUL Programme Leader 45min
15:45  BREAK  BREAK  BREAK
16:00 Discuss assessment and feedback principles NUL Programme Leader 30mins
16:30 Discuss Learning Support and Academic Skills/English Help NUL Programme Leader 30mins
16:45 Explain Advanced Practice (PG Only) NUL Programme Leader 15 Mins
17:00 Explain Personal Tutoring System and allocate personal tutors NUL Programme Leader 30mins
17:30 Group Meeting with Personal Tutor NUL Personal Tutor 30mins
testimonial image
testimonial image

“The staff and my classmates at Northumbria London are friendly, and I like the environment and lifestyle of living in London as well.”

Han Sun
Graduate Certificate

WHY NORTHUMBRIA UNIVERSITY?
WHY NORTHUMBRIA UNIVERSITY?

WHY NORTHUMBRIA UNIVERSITY?

At Northumbria University, we embrace tomorrow. We pursue new thinking, forge new partnerships, create and exchange new knowledge, and find new solutions. Confident and creative in everything we do, we offer leadership and direction in this fast-changing world.

STUDYING IN LONDON
STUDYING IN LONDON

STUDYING IN LONDON

The largest city in the European Union, London is one of the world’s most diverse cities and home to many nationalities and cultures; over 300 languages are spoken daily in the UK capital.

Quick contact

Please enter a valid telephone number
This field is required
This field is required
This field is required
This field is required